Do moderní kuchyně patří masivní dřevěná prkénka. Jaké výhody nabízí oproti těm tradičním?
Pokud rádi vaříte a chcete během své oblíbené aktivity používat kvalitní nástroje, určitě by ve vaší výbavě neměly chybět masivní dřevěná prkénka na krájení. Ta se těší velké oblibě již několik let, a to nejen v moderních kuchyních. Jelikož jsou navíc vyráběny z opravdového masivního dřeva, v žádném případě nezapřou svoji kvalitu a dlouhou životnost. Jaké další výhody nabízí?
Nejen jedinečný estetický doplněk
Masivní dřevěná prkénka nejsou jen pouhým estetickým doplňkem v kuchyni, ale také poskytují bezpečný a hygienický povrch pro krájení a zpracování celé řady potravin. Samotný dřevěný povrch je navíc šetrný k nožům – zpravidla tak zůstanou kuchyňské nože déle ostré než při používání prkének z jiných materiálů. Kromě toho je můžete využít i jako servírovací plochu pro jídlo, kdy dokáže potraviny udržet i déle čerstvé a uchovat jejich typickou chuť.
Běžně můžete vybírat z celé řady dřevin, z nichž je prkénko vyrobené. Velmi oblíbená je například akácie, jež je velmi příjemná na dotek a zároveň nabízí vysokou odolnost spolu s dlouhou životností. Bez ohledu na to, jaký druh dřeviny si vyberete, můžete vždy počítat se zdravotní nezávadností, kterou běžná umělá prkénka nedisponují. Prkénka z masivního dřeva jsou navíc dostupná v různých velikostech a tloušťkách, díky čemuž si můžete vybrat prkénko vyhovující zcela vašim potřebám.
Nezapomínejte na správnou údržbu prkénka
Pokud chcete, aby vám prkénko vydrželo, co nejdéle, měli byste věnovat pozornost i jeho údržbě. Obecně je doporučováno prkénka pravidelně mýt a impregnovat, abyste ochránili jejich kvalitu a také odolnost. Kromě toho, je důležité nevystavovat je přímému slunci a vysokým teplotám, jež mohou vést k jejich deformaci. O údržbě se však můžete informovat i přímo u výrobce. Jedním z takových je například firma Xinzuo, která má ve svém sortimentu kvalitní kuchyňské nože a příslušenství k nim.
Zdroj obrazové přílohy: s povolením inzerenta zde